- Cronica de Fălticeni - https://www.cronicadefalticeni.ro -

Un operator economic din Râșca și Ocolul Silvic din localitate au fost amendate pentru nereguli silvice

Polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava, în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat un control la o societate comercială din comuna Râşca, pe linia respectării normelor legale privind exploatarea, achiziţia şi debitarea materialului lemnos.

Organele de control au constatat faptul că firma a livrat cantitatea de 27,7 m.c. lemn de foc, de esență fag, în valoare de circa 3.800 lei, fără provenienţă legală și a comis mai multe abateri de la normele legale privind modul de completare a formularelor cu regim special şi raportarea datelor în aplicaţia informatică pe linie de silvicultură.

Echipa de control a procedat la verificarea modului de exploatare de către societate a unei partizi constituită pe raza Ocolului Silvic Râşca, ocazie cu care, a constatat încălcarea legislaţiei silvice în domeniul exploatării forestiere precum şi a obligaţiilor personalului silvic responsabil cu gestionarea şi reprimirea parchetelor de exploatare a masei lemnoase.

Au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale în cuantum de 18.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 şi confiscarea valorică a cantităţii de 27,7 m.c. lemn de foc de esență fag, în valoare de 3.825 lei.

În același timp au fost aplicate ş trei sancţiuni contravenţionale în cuantum de 14.000 lei, în sarcina personalului silvic din cadrul Ocolului Silvic Râşca, responsabil cu reprimirea parchetului de exploatare atribuit societății.

Facebook Comments