Un operator economic din Râșca și Ocolul Silvic din localitate au fost amendate pentru nereguli silviceRural

Un operator economic din Râșca și Ocolul Silvic din localitate au fost amendate pentru nereguli silvice

       Accesări: 1329

Polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava, în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat un control la o societate comercială din comuna Râşca, pe linia respectării normelor legale privind exploatarea, achiziţia şi debitarea materialului lemnos.

Organele de control au constatat faptul că firma a livrat cantitatea de 27,7 m.c. lemn de foc, de esență fag, în valoare de circa 3.800 lei, fără provenienţă legală și a comis mai multe abateri de la normele legale privind modul de completare a formularelor cu regim special şi raportarea datelor în aplicaţia informatică pe linie de silvicultură.

Echipa de control a procedat la verificarea modului de exploatare de către societate a unei partizi constituită pe raza Ocolului Silvic Râşca, ocazie cu care, a constatat încălcarea legislaţiei silvice în domeniul exploatării forestiere precum şi a obligaţiilor personalului silvic responsabil cu gestionarea şi reprimirea parchetelor de exploatare a masei lemnoase.

Au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale în cuantum de 18.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 şi confiscarea valorică a cantităţii de 27,7 m.c. lemn de foc de esență fag, în valoare de 3.825 lei.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În același timp au fost aplicate ş trei sancţiuni contravenţionale în cuantum de 14.000 lei, în sarcina personalului silvic din cadrul Ocolului Silvic Râşca, responsabil cu reprimirea parchetului de exploatare atribuit societății.

ȘTIRI