SMSJ Fălticeni primește denumirea onorifică „Petru Rareș”Local

SMSJ Fălticeni primește denumirea onorifică „Petru Rareș”

       Accesări: 72

Începând cu data de 30 iunie 2014, Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni are denumirea onorifică „Petru Rareş” şi ziua aniversară la data de 1 noiembrie.

Demersul a fost făcut de şcoala noastră în martie acest an, iar la data de 23 mai 2014 a avut loc şedinţa Comisiei de Însemne Heraldice a Ministerului Afacerilor Interne în prezenţa  chestorului general de poliţie Dănuţ Tudor – secretar general adjunct al MAI. Ca urmare a avizului acestei comisii, a fost elaborat proiectul de ordin ce a fost înaintat  Viceprim-ministrului pentru securitate naţională, Gabriel Oprea, Ministrul Afacerilor Interne”, informează informat căpitanul Irina Airinei, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

La data de 30 iunie a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul nr. 95 din 25 iunie 2014 privind atribuirea de denumiri onorifice şi stabilirea de zile aniversare pentru unele structuri din Ministerul Afacerilor Interne, care precizează denumirea onorifică „Petru Rareş” pentru Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni.

Acelaşi ordin prevede Ziua Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni la data de 1 noiembrie.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI