Slujbă arhierească la hramul Catedralei “Învierea Domnului” din FălticeniReligie

Slujbă arhierească la hramul Catedralei “Învierea Domnului” din Fălticeni

       Accesări: 838

Credincioșii din Fălticeni au trăit și în acest an bucuria Învierii alături de ÎPS PIMEN -Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Capela Catedralei “Învierea Domnului” a fost arhiplină luni, 2 mai 2016, la Sfânta Liturghie oficiată de ÎPS PIMEN, alături de un sobor de preoți și diaconi din Protopopiatul Fălticeni.

Prezența Arhiereului a devenit, așa cum am mai prezentat, o tradiție în a doua zi a Paștelui, la hramul Catedralei “Învierea Domnului”, o prezență care are menirea de a încuraja eforturile depuse pentru finalizarea lucrărilor la Catedrală.

Protul paroh Ioan Argatu spune că în acest an lucrările se axează pe finalizarea pardoselii în sfânta biserică și amenajarea curții exterioare.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Bucuria Învierii a venit prin cruce, prin răstignirea Mântuitorului Isus Hristos. Bucuria duhovnicească vine prin purtarea crucii, a necazurilor. Nu se poate închipui viața creștină fără cruce, fără necazuri. În necazuri simțim și vedem cum Dumnezeu ne poartă de grijă, în primul rând prin tăria sufletească cu care suportăm, purtăm în sufletele noastre necazurile vieții pământești și sufletești, căința pentru păcat, și totodată această viață de bucurie este o viață trăită în duhul sfânt”, a rostit ÎPS PIMEN în cuvântul său de învățătură.

 

ȘTIRI