Situaţie incertă la alergerile locale din comuna Slatina. PSD susţine că a câştigat cu un avans de 7 voturiAlegeri Locale

Situaţie incertă la alergerile locale din comuna Slatina. PSD susţine că a câştigat cu un avans de 7 voturi

       Accesări: 3028

Alegerile locale din comuna Slatina sunt şi în acest an în atenţia publică datorită situaţiei tensionate care a apărut la numărarea voturilor.

Doi candidaţi au fost înscrişi pe buletinele de vot la funcția de primar în comuna Slatina, primarul în funcţie Gherman Ilie (PNL) şi Gherman Vasile-Vlăduţ (PSD).

Surse din cadrul Partidului Social Democrat ne-au informat că cei doi candidaţi sunt despărţiţi de 7 voturi, în favoarea candidatului PSD.

La Slatina au votat ieri 2814 persoane, reprezentând 66% din persoanele cu drept de vot.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

S-a votat în trei secţii. În secţiile organizate în sediul Primăriei Slatina şi Căminul cultural Herla, potrivit cifrelor oficiale publicate de Biroul Electoral Central, Ilie Gherman a obţinut 1187 de voturi iar Vasile Vlăduţ Gherman doar 499 voturi.

Încă nu au fost publicate rezultatele de la secţia organizată la Căminul Cultural Găineşti, unde au votat 1067 de persoane.

La Slatina au fost prezente echipaje ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, ceea ce a alimentat şi mai mult speculaţiile pe tema apariţiei unor tensiuni în zonă, inclusiv zvonuri că s-ar fi solicitat renumărarea voturilor, că membrii biroului electoral ar fi fost blocați în secția de vot, sau că mașina care urma să transporte buletinele de vot la Biroul Electoral Județean ar fi fost blocată în trafic de anumite persoane.

În jurul orei 13, sublocotenentul Nicoleta Turculeţ, purtătorul de cuvânt al IJJ Suceava a declarat pentru Cronica de Fălticeni că jandarmii au fost prezenţi la Slatina doar pentru a asigura măsurile de ordine şi linişte publică.

Potrivit Nicoletei Turculeț, nu au existat conflicte. De asemenea, nu a fost depusă cerere de renumărare a voturilor. Mai mult, voturile au plecat de la Primăria Slatina spre Biroul Electoral Judeţean.

ȘTIRI