Accesări: 106

 

hartop-iarna-3

O comisie interinstituţională formată din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava, Inspectoratului de Stat în Construcţii, Detaşamentul de Pompieri Fălticeni, s-a deplasat în această dimineaţă în comuna Hârtop, pentru a evalua situaţia de urgenţă apărută în localitate, ne-a informat colonel Cristian Hociung, din partea ISU Suceava.

Mai multe persoane din comuna Hârtop au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele şi să înnopteze la rude, după ce autorităţile locale au sesizat pericolul prăbuşirii unui fragment de rocă (circa 4 metri în diametru) de pe un deal („Dealul Viei”) aflat la mică distanţă de patru locuinţe.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Decizia a fost luată în seara de luni, 26 ianuarie, şi a fost adusă la cunoştinţa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, de către primarul Toader Grădinariu. În zonă a fost restricţionat traficul rutier şi pietonal.

Comisia urmează să stabilească cauza fenomenului care a dus la desprinderea fragmentului de rocă şi măsurile care trebuie luate pentru a nu pune în pericol locuinţele din zonă.

Alex S.

ȘTIRI