Sistemul informatic din Sănătate este indisponibil până la noi ordineSănătate

Sistemul informatic din Sănătate este indisponibil până la noi ordine

       Accesări: 357

Problemele tehnice repetate au condus la întreruperea funcționării Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate (PIAS).

Anunțul făcut de Casa Națională de Asigurări de Sănătate vine după ce medicii de familie s-au plâns în nenumărate rânduri că avariile sistemului au loc tot mai des și au cerut autorităților să ia măsuri.

Serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale se vor acorda, respectiv se vor elibera, în regim off-line până la remedierea indisponibilității PIAS, a transmis CNAS.

Mai exact, serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale acordate/eliberate off-line în perioada 5 iulie 2019 și până la remedierea PIAS,  vor fi transmise în PIAS până la termenul de raportare a activității lunii iulie 2019.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

De asemenea, serviciile de îngrijiri la domiciliu/paliative la domiciliu acordate off-line în perioada 24 iunie 2019 și până la remedierea PIAS,  vor fi transmise în PIAS până la termenul de raportare a activității lunii iunie/iulie 2019, după caz.

Raportarea lunară a serviciilor medicale, medicamentelor și dispozitivelor medicale acordate/eliberate în luna iunie 2019, se va efectua în cursul lunii iulie 2019, după remedierea PIAS.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI