Sistemul de alimentare cu apă în Fălticeni funcționează la presiune redusă. În unele zone furnizarea apei s-a opritLocal

Sistemul de alimentare cu apă în Fălticeni funcționează la presiune redusă. În unele zone furnizarea apei s-a oprit

       Accesări: 1049

Ore de vârf în Fălticeni în privința consumului de apă.

Chiar dacă ACET Fălticeni a reușit să echilibreze în cursul nopții de vineri nivelul apei în bazinele de înmagazinare care alimentează Fălticeniul, presiunea apei a scăzut treptat în Fălticeni, în intervalul orar 9 – 13. În zona de nord a orașului lipsa apei este resimțită deja.

Conducerea Agenției ACET Fălticeni afirmă că era de așteptat ca la sfârșit de săptămână consumul de apă să crească urmare a activităților casnice, dar mai ales a activităților agricole.

În condițiile în care capacitatea de înmagazinare este redusă cu aproape 30%, prin scoaterea din funcțiune a pompelor de la stația de captare de suprafață Baia III (încă de joi), scăderea presiunii apei este iminentă, chiar dacă pompele subterane din Stațiile Baia I și Baia II funcționează în regim normal.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Directorul agenției, ing. Vasile Cozma, ne-a informat că sistemul de alimentare cu apă nu poate conta încă pe sursa de alimentare de suprafață datorită nivelului și calității apei râului Moldova în urma precipitațiilor abundente din zona de munte.

ACET estimează că presiunea apei ar trebui să crească după ora 15. O nouă oprire a apei, pentru echilibrarea bazinelor de înmagazinare este programată în noaptea de sâmbătă spre duminică, între orele 22.00-04.00

anunt3

ȘTIRI