Sindicatele solicită şcolilor să aibă în vedere fondurile pentru decontarea navetei profesorilorEducație

Sindicatele solicită şcolilor să aibă în vedere fondurile pentru decontarea navetei profesorilor

       Accesări: 56

Directorii unităţilor şcolare trebuie să facă demersurile necesare către autorităţile administraţiilor publice pentru cuprinderea în bugetele locale a sumelor destinate decontării navetei cadrelor didactice şi personalului didactic auxiliar, se arată într-o informare a Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava.

Solicitarea vine în perioada în care primăriile pregăstesc proiectele de buget pentru anul 2015.

Conform  OUG 83/2014 (privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice) publicată în Monitorul Oficial pe data de 18 decembrie 2014, consiliile locale au obligaţia de a cuprinde în bugetele locale sumele necesare decontării navetei cadrelor didactice şi personalului didactic auxiliar.

Finantarea acestor cheltuieli se va face din veniturile proprii ale bugetelor locale si din sume defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru echilibrarea bugetelor locale.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Consiliul Local Fălticeni a aprobat, în anul 2014, plăţi de peste 6.000 de lei pe lună pentru decontarea navetei. Ultima plată, pentru luna noiembrie, va aduce în conturile a 50 de cadre didactice suma totală de 7.600 de lei.

ȘTIRI