Sindicatele din învăţământul sucevean solicită discuţii pe tema noului regulament şcolarEducație

Sindicatele din învăţământul sucevean solicită discuţii pe tema noului regulament şcolar

       Accesări: 50

Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava (ASI) a solicitat grupelor sindicale afiliate să transmită propuneri de modificare a ROFUIP până în data de 28 ianuarie 2015, astfel încât acestea să poată fi transmise Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.

„În opinia noastră, modificările care se impun acestui regulament trebuie publicate în Monitorul Oficial al României până la începerea semestrului II al anului şcolar în curs”, se arată într-un comunicat de presă al ASI Suceava.

Potrivit conducerii ASI Suceava, după publicarea în Monitorul Oficial al României a Ordinului ministrului educaţiei naţionale privind aprobarea regulamentului de organizare şi funcţionare a unităţilor din învăţământul preuniversitar (ROFUIP), grupele sindicale afiliate ASI Suceava au transmis sesizări privind erori de formă, inclusiv în ceea ce priveşte normele de trimitere la alte articole, dar şi de fond, care se găsesc în cuprinsul acestui regulament.

„Mai mult, există numeroase nemulţumiri din partea personalului didactic determinate de obligaţiile care le revin acestora, conform noului ROFUIP.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În aceste condiţii, Colegiul Naţional al Liderilor FSLI, întrunit în şedinţa din 22 ianuarie 2015, a hotărât să solicite Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice constituirea unei comisii tehnice de lucru, formată din reprezentanţii MECS şi ai federaţiilor sindicale, în cadrul căreia să se discute modificările la acest regulament.

Trebuie avută în vedere importanţa deosebită pe care acest regulament o are la nivelul unităţilor de învăţământ în ceea ce priveşte funcţionarea sistemului astfel încât, din punctul nostru de vedere, se impune o analiză temeinică şi serioasă a prevederilor acestui regulament, împreună cu reprezentanţii salariaţilor, pentru a se înlătura neconcordanţele din ROFUIP şi pentru a evita modificările ulterioare ale acestuia.”, precizează ASI Suceava.

ȘTIRI