Sindicaliştii salută retragerea ordinului care stabilea normarea posturilor personalului auxiliar şi nedidacticEducație

Sindicaliştii salută retragerea ordinului care stabilea normarea posturilor personalului auxiliar şi nedidactic

       Accesări: 114

sindicateSindicatele din învăţământ au reacţionat după apariţia Ordinului de ministru nr. 4995/2015, prin care au fost stabilite criterii de normare a posturilor din categoria didactic-auxiliar și nedidactic din învățământul preuniversitar. Documentul a creat agitație și nemulțumiri în rândul membrilor de sindicat din învăţământul sucevean.

„Activitatea din compartimentele secretariat, contabilitate dar și activitatea personalului nedidactic nu poate depinde de numărul de elevi din școală. Efortul depus pentru curățenia sălilor de clasă, a holurilor, toaletelor din școli e același și pentru 15, 20 sau 30 de elevi. Sau, un paznic de noapte are grijă de obiectiv, clădiri care nu au nicio legătură cu numărul de elevi. Și-n compartimentele secretariat și contabilitate se depune aceiași muncă indiferent de numărul de elevi”, se arată într-un comunicat de presă al Alianței Sindicatelor din Învățământ Suceava.

În ședința Colegiului Național al Liderilor FSLI din 3 septembrie 2015, Federația Sindicatelor din Învățământ, (la care este afiliată și Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava) a solicitat anularea acestui ordin.

Demersul s-a concretizat la începutul săptămânii, după ce ministrul Sorin Câmpeanu a luat decizia de a retrage Ordinul 4995/2015, urmând ca acesta să fie analizat cu sindicatele pentru a se obține un format agreat de ambele părți.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI