Simulare Evaluare Națională 2023. Subiectele și baremul la Limba și literatura română au fost publicateEducație

Simulare Evaluare Națională 2023. Subiectele și baremul la Limba și literatura română au fost publicate

       Accesări: 280

Au simțit emoția din timpul examenelor din vară. Elevii claselor a VIII au susținut, astăzi, simularea Evaluării Naționale 2023 la Limba și literatura română. Este prima dintre cele două discipline la care vor fi verificate cunoștințele acumulate.

Subiectele și baremele de corectare de la Limba română au fost publicate.

Simularea Evaluării Naționale 2023 urmărește să-i obișnuiască pe elevii claselor a VIII-a cu atmosfera de examen și să le testeze cunoștințele înainte de examenul din această vară.

Elevii au avut un timp de lucru de două ore, iar din oficiu primesc 10 puncte.

Primul text a fost un fragment din „Dansul ursului” de Ion D. Sîrbu, iar al doilea din „30 de ani în șa” al lui Felix Țopescu.

Alma Clinic

Marți, 21 martie, elevii dau proba scrisă la Matematică.

Simularea Evaluării Naționale se încheie miercuri, 22 martie, cu proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Ce subiecte au fost la Limba română

La limba română, elevii au avut două texte la prima vedere: un fragment din „Dansul ursului” de Ion D. Sîrbu, iar al doilea din „30 de ani în șa” al autorului Felix Țopescu.

Primul subiect a fost împărțit în două părți: A și B. Partea A a constat în 9 întrebări de limbă, pe baza celor două texte la prima vedere, iar partea B a fost 8 cerințe de gramatică a limbii române.

Subiectul al doilea, cel de literatură, a presupus realizarea unui rezumat al textului 1 – Dansul ursului de Ion D. Sîrbu.

► Subiecte Limba română – Simulare Evaluare Națională 2023

► Barem Limba română – Simulare Evaluare Națională 2023

Subiectele și baremele la Limba și literatura română de la Simularea Evaluării Naționale 2023 sunt la nivelul întregii țări. Toți elevii care susțin simularea primesc aceleași subiecte, iar procedura de anunțare a acestora este similară celei din ziua examenului.

Cum se desfășoară simularea la Evaluare Națională 2023

Elevii de clasa a VIII-a susțin simularea la Limba și literatura română și Matematică. Ambele probe unt susținute în scris Testele încep la ora 9, dar accesul în sală e permis de la ora 8:00 până la ora 08.30. Elevii au la dispoziție două ore să rezolve subiectele.

Rezultatele obținute la simulările naționale nu sunt afișate și nu sunt făcute publice.

Acestea sunt comunicate elevilor și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor.

Rezultatele vor fi comunicate pe 29 martie.

Elevii claselor a VIII-a vor susține Evaluarea Națională în perioada 19 – 22 iunie 2023.

ȘTIRI