Simulare de incendiu și evacuare la Judecătoria Fălticeni pentru verificarea abilităților personalului instanțeiLocal

Simulare de incendiu și evacuare la Judecătoria Fălticeni pentru verificarea abilităților personalului instanței

       Accesări: 549

Test pentru situație de urgență. Personalul Judecătoriei Fălticeni a trecut printr-un prim examen privind cunoașterea măsurilor de apărare împotriva incendiilor. Aceștia au fost verificați joia trecută în cadrul simulării unui incendiu cu evacuare.

Aceasta s-a desfășurat joia trecută cu participarea Detașamentului de Pompieri Fălticeni.

Patru echipaje aflate sub comanda de colonelul Sorin Sauciuc, comandantul Detașamentului de Pompieri Fălticeni, au luat parte la simulare.

Exercițiu a început la ora 12 fix când alarma de incendiu s-a declanșat în Judecătorie, publicul din săli, holuri și încăperi, cât și personalul instanției fiind evacuat.

Au rămas în clădire doar persoanele abilitate să intervină cu stingătoare, să evacueze persoane și bunuri materiale până la sosirea pompierilor.

Daniel Ancuța, cadru tehnic împotriva incendiilor la Curtea de Apel Suceava, s-a declarat mulțumit de modul cum acționat personalul Judecătoriei, considerând exercițiul o reușită.

„Exercițiul de astăzi s-a derulat cu scopul de a urmări activitatea personalului privind cunoașterea măsurilor de apărare împotriva incendiilor.”, a declarat Ancuța. „S-a verificat modul de intervenție în caz de izbucnire a unui incendiu, evacuarea persoanelor, bunurilor materiale și acordarea primului ajutor. La acest exercițiu a participat tot personalul instituției având suportul militarilor de la Detașamentul Fălticeni.”

„S-a verificat în primul rând modul de intervenție al personalului cât și cel al Detașamentului Fălticeni. Exercițiul și-a atins scopul.”, a subliniat colonelul Sauciuc. „Personalul instanței cunoaște procedurile de la prima intervenție până la sosirea echipelor de pompieri.”

Incendiul a fost simulat la etajele I și II ale clădirii, respectiv la arhiva instanței și la una dintre încăperi unde o persoană a rămas blocată. Pompierii au pătruns în clădire pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Salvatorii au intervenit cu autoscara pentru evacuarea persoanei căreia i s-a acordat primul ajutor. Cu ajutorul aceluiași vehicul s-a procedat la simularea stinngerii flăcărilor de la camera arhivelor.

Simularea a fost primul test de verificare al personalului instanței ce s-a desfășurat în sediul Judecătoriei Fălticeni de la inaugurarea acesteia în urmă cu patru ani. Un alt scop al acestui exercițiu a fost instruirea acestor lucrători cu privire la activitatea de prevenire şi stingere a incendiilor.

Acțiunea s-a desfășurat timp de 40 de minute, exercițiul fiind sprijinit de echipe ale Jandarmeriei și Poliției Locale care au asigurat un climatul de ordine.

Pe perioada intervenției în zonă au fost impuse restricții pentru automobile și pietoni.

ȘTIRI