Simpozionul Internațional „România între Occident și Orient” de la Fălticeni la ediția a 8-aEducație

Simpozionul Internațional „România între Occident și Orient” de la Fălticeni la ediția a 8-a

       Accesări: 521

Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni a organizat a 8-a ediție a Simpozionului Internațional „România între Occident și Orient”.

Evenimentul a avut loc sâmbătă, 5 mai 2018. Ediția din acest an a fost dedicată Centenarului Marii Uniri.

Simpozionul a fost deschis de prof. Mariana Silvia Țuca, director adjunct al Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu”, membră a comitetului de organizare.

Au urmat apoi mesajele invitaților de onoare: primarul Cătălin Coman, deputatul fălticenean Alexandru Rădulescu, conf. univ. dr. Florin Pintescu, de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, arhivist dr. Arcadie Bodale, de la Accademia di Romania in Roma și Arhivele Naționale – Iași, prof. Valentin Constantinov, de la Institutul de istorie, stat și drept din Chișinău, inspectorul școlar Anișor Vasiliu, profesor metodist Daniela Zup, reprezentanta Casei Corpului Didactic „George Tofan” Suceava.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În cadrul Simpozionului a avut loc o sesiune de comunicări în plen, cu 6  expuneri. Alte 51 de expuneri au fost prezentate în cadrul lucrărilor pe secțiuni: România în relațiile internaționale din secolele al XIX-lea – al XXI-lea (moderator inspector școlar Anișor Vasiliu), România în perioada Primului Război Mondial (moderator prof. dr. Palaghia Radion), Marea Unire în literatură și artă (moderator prof. Elena Deleanu), Marea Unire în memoria contemporanilor – cercetări de istorie orală (moderator prof. Claudia Suseanu), Predarea istoriei Primului Război Mondial și a Marii Uniri (moderator prof. Mihaela Jarcău).

Galerie fofo – facebook.com/CronicadeFalticeni.ro

ȘTIRI