Simpozionul interjudețean “E-biblioteca integratoare” la CTMB FălticeniEducație

Simpozionul interjudețean “E-biblioteca integratoare” la CTMB Fălticeni

       Accesări: 213

Joi, 23 aprilie 2015, cu ocazia Zilei Mondiale a Cărții și a Dreptului de Autor, Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni va găzdui a patra ediție a Simpozionului interjudețean „E-biblioteca integratoare”. Evenimentul va avea loc în Centrul de Documentare și Informare (CDI) al școlii, de la ora 10.

La deschiderea evenimentului, alături de directoarea Claudia Suseanu, este așteptată prof. Eleonora Bulboacă, reprezantanta Inspectoratului Școlar Județean Suceava și prof. Daniela Argatu din partea Casei Corpului Didactic Suceava.

Grupul Psaltic al Colegiului Tehnic “Mihai Bacescu”, sub conducerea elevului Teodor Simion (clasa a XII-a) va încânta publicul cu Balada Sf. Brâncoveni.

De asemenea, evenimentul se va bucura de prezența unor invitați speciali: protosinghel Dosoftei Dijmărescu, de la Mănăstirea Putna, care va prezenta tema: „Abecedarul Mitropolitului Iacov Putneanu – primul Abecedar scris si  tiparit in Moldova, Bucvarul din 1755” (260 de ani de la apariţia primului Abecedar în Moldova).

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Între invitați se numără și conf. dr. ing.  Radu Budei, de la – Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” Iasi, cu tema: „Tehnici de citire rapidă”. Radu Budei deține peste 250 de invenții și este, printre altele, inventatorul primului aparat de citire rapidă construit în perioada post-decembristă. În plenul simpozionului vor fi prezentate peste 50 de lucrări ale participanților.

Este anunțat și un training profesional în cadrul atelierului: Tehnici de promovare a bibliotecii și a bibliotecarului, coordonat de psiholog dr. Liliana Bujor de la Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC) din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava.

ȘTIRI