Simpozion național de didactică specială la Grădinița Specială FălticeniEducație

Simpozion național de didactică specială la Grădinița Specială Fălticeni

       Accesări: 215

Grădinița Specială Fălticeni a găzduit sâmbătă, 13 mai 2017, a doua ediție a Simpozionului național de didactică specială „Educație și terapie pentru copiii cu dificultăți de învățare. Abordare holistică și funcțională”.

Simpozionul a fost organizat în colaborare cu ISJ Suceava și Casa Corpului Didactic „George Tofan”.

Proiectul urmărește implicarea cadrele didactice din învăţământul de masă și special preuniversitar, din întreaga țară, într-un proces de comunicare deschisă în domeniul psihopedagogiei speciale, menit să răspundă provocărilor legate de învățământul incluziv.

S-au purtat discuții interactive pe subiecte cum ar fi: „Stimularea dezvoltării socio-emoționale”, „Dificultăți întâmpinate de elevi în însușirea noțiunilor matematice”, „Rolul familiei în integrarea copiilor cu C.E.S”, „Integrarea copiilor cu dificultăți de învățare”, materialele de specialitate trimise fiind publicate pe suport CD-ROM, cu ISSN.

Simpozionul a creat un nou prilej pentru prezentarea, dezbaterea şi diseminarea informaţiilor din domeniul psihopedagogiei speciale, crearea și dezvoltarea unor relații eficiente între unități școlare și cadre didactice preocupate de problema integrării sociale și școlare a copiilor cu dificultăți de învățare, propunerea şi implementarea de noi resurse alternative didactice.

S-a observat în cadrul lucrărilor simpozionului interesul pentru cercetare și participare activă a cadrelor didactice pentru dezvoltare personală și profesională, s-au prezentat soluții adecvate, strategii posibile de rezolvare optimă a provocărilor legate de integrarea efectivă și eficientă a copiilor cu diverse dificultăți de învățare în învățământul preuniversitar.

Cadrele didactice care au ales participarea directă – din unitatea școlară organizatoare și unități de învățământ de masă, și-au împărtășit momente din experiența profesională referitoare la tema abordată, propunând noi resurse didactice alternative”, ne-au informat profesorii coordonatori Varganici Elena, Sava Carmen și Timofti Simona, de la Grădinița Specială Fălticeni

 

 

ȘTIRI