Simona Halep pierde eroic finala Australian Open dar și primul loc în lumeSport

Simona Halep pierde eroic finala Australian Open dar și primul loc în lume

       Accesări: 454

Chiar dacă a avut un parcurs de senzație în cele două săptămâni ale primului Mare Șlem, până la urmă nu a fost anul Simonei Halep la Australian Open.

Halep și Wozniacki, ambele aflate la a treia finală în turneele importante, au oferit un spectacol sportiv deosebit care a durat aproape 3 ore. Simona a luptat până la capăt, în ciuda problemelor medicale evidente, efortul său fiind elogiat de specialiști.

Daneza s-a impus cu 7-6, 3-6, 6-4, reușind să-și treacă în palmares primul suscces într-un Grand Slam și, totodată, să o detroneze pe Simona Halep de pe prima poziție a clasamentului mondial.

Calificarea în finală i-a adus româncei un premiu financiar de aproape 1,3 milioane de Euro, cel mai mare premiu câștigat până acum într-un turneu.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„Nu este ușor să vorbesc acum. Vreau să o felicit pe Caroline și întreaga sa echipă. Să-l felicit pe tatăl tău pentru tot ce a făcut. A fost un turneu foarte bun pentru mine.  Nu am început foarte bine, m-am accidentat.

Sunt tristă, nu am putut câștiga. Caroline a fost mai bună decât mine. Sunt tânără, sigur voi mai avea oportunități.

Vreau să îi mulțumesc echipei mele, oamenilor care mă privesc. E păcat că nu am reușit nici a treia oară. Poate a 4-a va fi cu noroc. Vă mulțumesc pentru sprijin. Ne revedem anul viitor, tot aici”, a declarat Halep la festivitatea de premiere.

Simona Halep a rezistat 16 săptămâni pe locul 1 în clasamentul celor mai bune jucătoare de tenis din lume.

ȘTIRI