Sfârșit de săptămână sub amenințarea unui nou Cod Galben de instabilitate atmosfericăActualitate

Sfârșit de săptămână sub amenințarea unui nou Cod Galben de instabilitate atmosferică

       Accesări: 668

Ploile se întorc la sfârșitul săptămânii, au anunțat astăzi specialiștii Institutului Național de Meteorologie.

Meteorologii prognozează instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate pentru intervalul 7 iulie, ora 16 – 09 iulie, ora 21.
Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie și căderi de grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp.  În zonele deluroase și montane, precum și în Oltenia, Transilvania și local în Muntenia, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 25…30 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

La rândul lor, hidrologii au anunțat că, având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 96 de ore, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În intervalul 7 iulie, ora 12:00 – 10 iulie, ora 18:00,  sunt sub atenționare Cod Galben râurile din bazinele hidrografice  Suceava, Moldova, Bistriţa (judeţele Suceava, Neamţ şi Harghita).

ȘTIRI