Sfârșit de săptămână în siguranţă în judeţul SuceavaRural

Sfârșit de săptămână în siguranţă în judeţul Suceava

       Accesări: 65

activitati preventive unitati alimentatie publica Marginea si Sucevita

Foto – IPJ Suceava

Având în vedere afluxul sporit de turişti dar şi evenimentele sociale, culturale şi religioase celebrate în această perioadă, în intervalul 07 – 09 august 2015, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Suceava, cu sprijinul poliţiştilor de proximitate şi a poliţiştilor din cadrul secţiilor şi posturilor rurale de poliţie au desfăşurat activităţi de prevenire şi informare în teren, în special în zonele turistice ale judeţului.

Activităţile au vizat, în principal, siguranţa rutieră pe principalele artere turistice (DN 17, DN 17 A, DN 2 E, E 85), dar şi prevenirea furturilor din auto, prevenirea faptelor cu violenţă şi prevenirea infracţiunilor de natură economică.

În această perioadă nu s-au înregistrat evenimente rutiere grave şi nici nu au fost sesizate fapte cu violenţă împotriva sau cu implicarea turiştilor, furturi cu mod de operare deosebit sau alte infracţiuni grave.

Au fost instruiţi administratorii şi personalul a 22 de unităţi economice (hoteluri, baruri, chioşcuri, terase, restaurante) cu privire la legislaţia privind vânzarea de băuturi alcoolice către persoanele aflate deja în stare de ebrietate, în vederea prevenirii unor fapte cu violenţă, a scandalurilor şi distrugerilor.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Peste 200 de familii vârstnice din mediul rural, din zonele izolate, au fost avertizate cu privire la măsurile suplimentare ce trebuie dispuse pentru prevenirea furturilor şi tâlhăriilor.

În staţiunile turistice Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei, dar şi în localităţile Marginea şi Suceviţa, turiştilor le-au fost distribuite peste 1000 de materiale preventive privind furturile din auto şi furturile din camerele de cazare.

De asemenea, activităţi suplimentare au fost desfăşurate în zonele caselor de schimb valutar şi a bancomatelor sau punctelor de transfer bancar, personalul angajat dar şi turiştii fiind informaţi cu privire la regulile ce trebuie respectate pentru a nu cădea victime escrocilor.

Prezenţa sporită în teren, activităţile preventive desfăşurate punctual, din casă în casă sau în zonele identificate cu risc, interesul prezentat de cetăţeni pentru acţiunile de informare, au generat o stare de normalitate socială şi siguranţă comunitară, aspect evidenţiat şi în situaţia operativă din acest week-end, neînregistrându-se accidente rutiere grave, fapte grave cu violenţă, furturi cu prejudicii majore sau alte infracţiuni de natură a induce sentimentul de  insecuritate.

ȘTIRI