Sfârșit de lună cu probleme în utilizarea cardului de sănătateNațional

Sfârșit de lună cu probleme în utilizarea cardului de sănătate

Nervi întinși la maxim în rândul medicilor, farmaciștilor și pacienților, reprogramări ale consultațiilor, după ce sistemul informatic care gestionează cardul de sănătate este indisponibil încă de la primele ore de lucru ale zilei de luni.

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a anunțat că luni, 30 ianuarie 2017, incepand cu ora 8:30, Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este indisponibilă datorită unor probleme tehnice.

„Până la remedierea problemelor tehnice apărute, serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale se acordă/se eliberează în regim off-line.

Pentru transmiterea și validarea serviciilor acordate în această perioadă sunt aplicabile dispozițiile art.199-202 din H.G. 161/2016, cu modificările și completările ulterioare și ale art. 361 – 364 din H.G. 206/2015, cu modificările și completările ulterioare.

În acest sens, până la termenul de raportare a activității lunare pentru perioada în care au fost constatate întreruperi în funcționarea PIAS, președintele CNAS va emite ordin, conform prevederilor legale mai sus menționate”, se arată într-un comunicat de presă al CNAS.

ȘTIRI