Șezătoare literară la Fălticeni cu prilejul aniversării scriitorului Mihail SadoveanuActualitate

Șezătoare literară la Fălticeni cu prilejul aniversării scriitorului Mihail Sadoveanu

       Accesări: 520

Duminică, 5 noiembrie 2017, se împlinesc 137 de ani de la nașterea lui Mihail Sadoveanu, scriitor, povestitor, nuvelist, romancier, academician şi om politic.

Cu acest prilej, la inițiativa poetului fălticenean Alexa Pașcu și a muzeografului Ana Nazarov, cu girul Primăriei Fălticeni, va fi organizată o Șezătoare literară, sub genericul “Toamnă de poveste la Casa Sadoveanu”.

Evenimentul va fi găzduit de Casa memorială “Mihail Sadoveanu”, începând cu ora 14.00, iar accesul publicului este liber.

Pe lângă evocarea personalității scriitorului, invitații vor prezenta poezii și scurte fragmente de proză, din creația proprie, iar un grup de elevi va pune în scenă un fragment din “Dumbrava Minunată”.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Mihail Sadoveanu este considerat unul dintre cei mai importanţi prozatori români din prima jumătate a secolului al XX-lea, având o carieră ce se întinde pe parcursul a cincizeci de ani.

La Fălticeni, scriitorul Mihail Sadoveanu a petrecut cele mai mai importante perioade din viaţă: adolescenţa, tinereţea şi primii ani ai maturităţii, aici a scris 31 de cărţi, Fălticeniul reprezintă perioada de formare şi consacrare a scriitorului.

Toamnă în Grădina liniștii…https://alexgmitu.wordpress.com/2017/10/20/toamna-la-casa-memoriala-mihail-sadoveanu-din-falticeni/

Posted by Alexandru Savescu on 20 Octombrie 2017

ȘTIRI