Șezătoare literară la Casa Sadoveanu într-o toamnă de povesteCultură

Șezătoare literară la Casa Sadoveanu într-o toamnă de poveste

       Accesări: 426

În cadrul manifestărilor culturale dedicate aniversării celor 138 de ani care au trecut de la nașterea scriitorului Mihail Sadoveanu, la Fălticeni a fost organizată, duminică, 4 noiembrie 2018, cea de-a doua ediție a șezătorii literare „Toamnă de poveste la Casa Sadoveanu”.

Inițiatorul evenimentului, încă de la prima ediție, a fost scriitorul Alexa Pașcu, cu sprijinul muzeografului Ana Nazarov.

O duminică frumoasă de toamnă, pe care mai mulți iubitori ai scrisului, din Fălticeni, și nu numai, au ales să o petreacă la Casa din deal.

Au fost depănate amintiri, iar cei prezenți au citit pentru public, din propriile creații și din lucrările unor autori cunoscuți care au evocat personalitatea lui Mihail Sadoveanu (Alexa Pașcu, Coca Maria Udișteanu, Vasile Moroșanu, Lenuța Rusu, Dumitru Simion, Firicel Popescu, Saveta Vărăreanu, Gabriel Todică, Niculina Prundeanu, Călin Dănilă, Elena Ionescu – din Brădățel).

Șezătoarea a avut și un moment muzical, susținut la chitară de către frații Adrian și Bianca Grigore, elevi la Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” din Fălticeni.

Cronica de Fălticeni vă prezintă un material video realizat cu prilejul evenimentului.

ȘTIRI