Sesiune de instruire pentru specialiștii în educație parentalăLocal

Sesiune de instruire pentru specialiștii în educație parentală

       Accesări: 688

În cadrul proiectului “Inițierea de Grupuri locale de Educație parentală nonformală și transfer multiregional de bune practici pentru promovarea incluziunii sociale a copiilor și tinerilor aflații în situații familiale de risc – GLEP”, Primăria Fălticeni a organizat, în calitate de partener, o sesiune de instruire cu tema “Respectarea și promovarea drepturilor omului”.

Sesiunea de instruire a fost susținută de expertul Ecaterina Croitor, în prezența unor specialiști în educație, reprezentați ai instituțiilor publice partenere, unități de învățământ și de asistență socială, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane.

“Am ajuns la concluzia că sunt foarte mulți părinți, extrem de bine intenționați, dar care nu reușesc să comunice cu copiii lor. Dacă vrem să facem ceva pentru copiii noștri trebuie să începem să ne educăm pe noi înșine. Prin acest proiect ne-am dorit să ne apropiem în primul rând de cei care lucrează cu copiii și tinerii aflați în situații de risc și cu familiile acestora dar, preponderent, proiectul se adresează specialiștilor’, a precizat Ecaterina Croitor.

Proiectul, demarat în toamna anului trecut, este finanţat cu sprijinul financiar al Programului RO10 – CORAI, program finanţat de Granturile SEE 2009 – 2014, administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială şi este implementat de Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, în calitate de Promotor, împreună cu organizaţii în calitate de parteneri naţionali: Primăria Municipiului Fălticeni, Fundaţia „Solidaritate şi Speranţă” Iaşi şi Asociația Centru de Cercetare şi Formare Profesională a Universităţii de Nord din Baia Mare.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI