Serviciile de permanență au fost verificate de ISU Suceava. Pompierii au găsit uși închise la primării din zona FălticeniRural

Serviciile de permanență au fost verificate de ISU Suceava. Pompierii au găsit uși închise la primării din zona Fălticeni

       Accesări: 430

Urmare a atenţionărilor şi avertizările emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărie a Apelor şi Administraţia Naţională de Meteorologie, privind posibilitatea producerii unor fenomene hidrometeorologice periculoase, la nivelul primăriilor din județul Suceava s-a dispus instituirea serviciului de permanenţă pentru perioada 11 octombrie, ora 15.00 – 13 octombrie, ora 10.00.

La nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Bucovina” al judeţului Suceava au fost constituite șase echipe, uniform repartizate la nivelul județului, care au verificat 27 de primării privind instituirea serviciului de permanenţă pe timpul emiterii avertizării de Cod Portocaliu.

Marți, între orele 21.00 – 23.00,  echipele ISU Suceava s-au deplasat în teritoriu pentru a verifica modul de cunoştere a atribuţiunilor de către personalul desemnat să  execute activitatea de permanență.

Majoritatea conducerilor de primării au implementat măsura instituirii serviciului de permanenţă, cu personal competent, însă au fost şi situaţii punctuale, în zona  Fălticeni şi Rădăuţi, când uşa primăriei era încuiată.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

 Activităţile de verificare vor continua şi în viitor. Instituirea serviciului de permanenţă la primării în asemenea situaţii este cerută de legislaţia specifică, dar şi prin ordin de prefect.

 Neexecutarea acestei activităţi poate pune sub semnul indoielii calitatea acţiunilor de inştiinţare, avertizare şi evacuare la nevoie a populaţiei, dar şi posibilitatea comunicării operative cu structurile specializate ale pompierilor, poliţiei si jandarmilor”, se arată într-un comunicat de presă.

ȘTIRI