Serată literară dedicată scriitorului Grigore Ilisei la împlinirea vârstei de 75 de aniCultură

Serată literară dedicată scriitorului Grigore Ilisei la împlinirea vârstei de 75 de ani

       Accesări: 652

În ziua în care a împlinit vârsta de 75 de ani, scriitorul Grigore Ilisei a poposit la Fălticeni pentru un eveniment cultural organizat în Galeria de Artă a Muzeului „Ion Irimescu”.

Sălile spațiului muzeal au fost arhipline, așa cum se întâmplă de fiecare dată când scriitorul se întoarce la Fălticeni.

A venit și de această dată, cu tolba plină, oferind publicului cititor din Fălticeni, și nu numai, trilogia romanescă “Palimpseste regăsite”, cu romanele: “Pasaj de rațe sălbatice”, ediția a doua, “Între linii”, ediția a doua, “Dincolo și dincoace de linii”, ediția princeps, romane apărute în noiembrie 2018 la Editura Junimea.

Despre cele trei cărți au vorbit: preotul scriitor Constantin Hrehor, criticul literar Mihaela Grădinariu și scriitoarea Doina Cernica.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

După lansarea cărților a urmat o lungă sesiune de autografe, pe care scriitorul le-a oferit cu generozitatea-i cunoscută.

Prozator, publicist și ziarist, Grigore Ilisei s-a născut pe data de 20 noiembrie 1943, în satul Văleni, comuna Mălini, în familia preotului Ilie Ilisei.

Om de radio și televiziune, este și autor a peste 40 de romane, jurnale de călătorie, cărți de reportaje, interviuri, eseuri, albume de artă.

Cronica de Fălticeni vă prezintă înregistrarea integrală a seratei literare care a avut loc marți, 20 noiembrie, la Fălticeni.

ȘTIRI