Șeful Ocolului Silvic Fălticeni a fost suspendat din funcție: Inginerul Sandu Arcip asigură interimatulLocal

Șeful Ocolului Silvic Fălticeni a fost suspendat din funcție: Inginerul Sandu Arcip asigură interimatul

       Accesări: 250

Schimbare la vârful Ocolului Silvic Fălticeni. Șeful unității, inginerul Constantin Nistor (foto), a fost suspendat din funcție, după ce Judecătoria Fălticeni a hotărât arestarea sa preventivă în cazul tăierilor ilegale de arbori de la Preutești. Conform IPJ Suceava, joi dimineața, pe 5 februarie, s-au desfăşurat 12 percheziţii şi descinderi la mai multe adrese şi locuri din zona arondată municipiului Fălticeni. Polițiștii au confiscat material lemnos şi au ridicat înscrisuri cu valoare probatorie în cauză.

Judecătoria Fălticeni a admis cererea procurorilor și a dispus arestarea preventivă, timp de 30 de zile, pentru șapte persoane învinuite, printre care și Constantin Nistor, șeful Ocolului Silvic Fălticeni.

Măsura nu este definitivă și poate fi contestată la Tribunalul Suceava.

”Șeful Ocolului Silvic Fălticeni a fost suspendat din funcție conform prevederilor legii”, a declarat Sorin Ciobanu, șeful Direcției Silvice Suceava, pentru Cronica de Fălticeni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

La conducerea unității a fost numit Arcip Sandu, căruia îi revine sarcina de a asigura interimatul pentru următoarea perioadă de timp. Născut la Fălticeni, inginerul Sandu a lucrat până de curând în cadrul Ocolului Silvic Râșca.

”Era unul din cei mai buni angajați pe care i-am avut. Îmi pare rău că a plecat. Este un bun specialist în domeniu”, ne-a spus Ciprian Costan, șeful Ocolului Silvic Râșca, despre Arcip Sandu.

El ocupa funcția de șef de district, având în subordine 6 din cele 17 cantoane ale unității administrative silvice.

ȘTIRI