Șeful Biroului de Ordine Publică al Poliției Fălticeni a fost trimis în judecată. Procurorii au cerut prelungirea arestului la domiciliuLocal

Șeful Biroului de Ordine Publică al Poliției Fălticeni a fost trimis în judecată. Procurorii au cerut prelungirea arestului la domiciliu

       Accesări: 1322

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a ofițerului de poliție judiciară Miron Cristinel Vasile, șeful Biroului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava – Poliția municipiului Fălticeni, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Un comunicat de presă, dat publicității astăzi, prezintă un rezumat al rechizitoriului întocmit în acest caz.

“În cursul lunii martie 2016, inculpatul Miron Cristinel Vasile, în calitate de șef al Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Fălticeni, a pretins și primit suma de 500 de euro și foloase necuvenite în valoare totală de aproximativ 150 de lei, de la inculpatul Curcă Florin Marius, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă funcționarii din cadrul Serviciului de Medicină Legală Suceava și că îi va determina să stabilească o valoare a alcoolemiei sub limita legală, în dosarul în care acesta din urmă era cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, astfel încât să nu fie atrasă răspunderea penală pentru fapta comisă.

Totodată, inculpatul Miron Cristinel Vasile a acceptat și promisiunea inculpatului Curcă Florin Marius de remitere a sumei suplimentare de 2.000 de euro, în cazul în care dosarul penal al acestuia din urmă s-ar fi soluționat favorabil.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Ulterior, întrucât alcoolemia stabilită în cauză de medicii legiști a fost superioară limitei prevăzute de lege pentru atragerea răspunderii penale, la insistențele inculpatului Curcă Florin Marius, inculpatul Miron Cristinel Vasile i-a restituit celui dintâi suma de 500 de euro, în mai multe tranșe.

Având în vedere că inculpatul Curcă Florin Marius a recunoscut acuzația penală formulată împotriva sa, s-a dispus disjungerea cauzei în vederea încheierii unui acord ca urmare a recunoașterii vinovăției”, au precizat procurorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Suceava, cu propunere de menținere a măsurii preventive luată în privința polițistului.

ȘTIRI