Şedinţă pe tema alegerilor locale la Prefectura SuceavaSpecial

Şedinţă pe tema alegerilor locale la Prefectura Suceava

       Accesări: 418

În perspectiva alegerilor locale din luna iunie, primarii şi secretarii localităţilor sucevene au fost convocaţi astăzi la Prefectura Suceava.

Instituţia Prefectului organizează o şedinţă care are drept scop stabilirea măsurilor tehnice necesare bunei organizări şi desfăşurări a alegerilor locale.

Premergător întâlnirii cu autorităţile locale, prefectul Constantin Harasim, a avut, săptămâna trecută, o întâlnire de lucru cu reprezentantul teritorial al Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Butnariu Ovidiu Constantin, pentru a discuta detalii referitoare la modul de organizare şi desfăşurare a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2016.

Potrivit unei informări a Instituţiei Prefectului – Judeţul Suceava, la această dată este asigurată resursa umană pentru Corpul experţilor electorali din care vor fi desemnaţi preşedinţii şi locţiitorii acestora în birourile electorale ale secţiilor de votare, cât şi pentru operatorii de calculator care vor fi prezenţi în ziua votului în fiecare secţie în vederea verificării prin mijloace electronice a legalităţii exercitării dreptului de vot. Totodată, se efectuează de către AEP şi primari actualizarea Registrului Electoral în baza căruia vor fi întocmite listele electorale permanente.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI