Ședință de urgență pe tema transferului Maternității: Reprezentanții Fundației Caritatea vin astăzi la FălticeniActualitate

Ședință de urgență pe tema transferului Maternității: Reprezentanții Fundației Caritatea vin astăzi la Fălticeni

       Accesări: 93

Soarta lor s-ar putea decide chiar astăzi. Cele trei secții ale Maternității Fălticeni ar putea rămâne sau nu în actuala clădire de pe strada Sucevei nr.99, în funcție de rezultatul discuțiilor de astăzi dintre aleșii locali, primarul Coman și proprietarul imobilului. Reprezentații Fundației Caritatea au fost convocați la o ședință de urgență, cerută de consilierii liberali în ședința de săptămâna trecută.

Liberalii și social-democrații nu s-au pus de acord pe tema transferului Maternității, iar discuțiile au degenerat în scandal.

Hotărârea privind transferul dreptului de administrare de la Colegiul ”Vasile Lovinescu” la Spitalul Municipal Fălticeni, ca pas premergător mutării unității medicale, nu a fost aprobată deoarece nu a întrunit două-treimi din voturile aleșilor locali, pe fondul votului de abținere al opoziției.

Liberalii din Consiliul Local au cerut joia trecută o întâlnire de urgență cu reprezentanții Fundației Caritatea, proprietarul imobilului și terenului unde funcționează unitatea medicală.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Consilierul Gheorghe Aldea afirmă în ședința ordinară din 27 august că au un ”as în mânecă”, pe care grupul PNL vrea să-l fructifice. Întâlnirea de astăzi se anunță una foarte dificilă având în vedere soluțiile agreate de consilierii PSD, respectiv PNL care au puncte de vedere total diferite.

La întâlnirea de astăzi este așteptat și managerul Spitalului Municipal Fălticeni, doctorul Vlad Morariu.

Surse din PNL susțin că grupul consilierilor liberali au cerut ca managerul Morariu să ia parte la discuții și să expună în plenul ședinței atât stadiul lucrărilor la noul spital, cât și estimarea datei la care secțiile Obstetrică-Ginecologie și Neonatologie vor deveni funcționale.

Aceleași surse mai spun că liberalii au solicitat prezentarea contractul de închiriere dintre Fundația Caritatea și Spitalul Municipal Fălticeni, cu scopul consultării termenilor acestuia.

ȘTIRI