Şedinţă cu final neaşteptat a deliberativului: trei consilieri PNL au părăsit plenulActualitate

Şedinţă cu final neaşteptat a deliberativului: trei consilieri PNL au părăsit plenul

       Accesări: 53

CL1 CL2

Actualizare: Şedinţa extraordinară a a Consiliului Local Fălticeni a fost suspendată la ora 17.35, după ce primarul Cătălin Coman a retras proiectul de hotărâre de pe ordinea de zi şi a anunţat convocarea unei noi şedinţe extraordinare vineri, 11 septembrie 2015, la ora 08.00. Până la suspendarea şedinţei cei prezenţi în sală, consilierii locali şi angajaţii maternităţii, au aşteptat mai bine de o oră reîntoarcerea consilierilor care au părăsit sala.  

Şedinţa care priveşte schimbarea destinaţiei imobilului fostei şcoli din Oprişeni, în perspectiva amenajării unui sediu provizoriu pentru Maternitatea din Fălticeni  a luat o întorsătură neaşteptată.

Începută la ora 15, şedinţa s-a blocat după mai bine de oră de la începerea dezbaterilor, după ce trei dintre cei patru consilieri locali PNL, prezenţi iniţial în sală, nu s-au mai prezentat pentru a vota proiectul de hotărâre.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Această situaţie s-a produs după o pauză de 15 minute, cerută pentru ca executivul să poată primi de la Fundaţia Caritatea un document care să cerifice că nu va solicita evcuarea Maternităţii până la finalizarea lucrărilor de amenajare a noului local.

Consilierii liberali condiţionaseră votul lor de emiterea acestui document. Numai că, odată pus pe masă acordul Fundaţiei Caritatea de a păsui păstrarea maternităţii în actuala locaţie, pe durata derulării lucrărilor de amenajare, votul nu a mai fost posibil din lipsă de cvorum. Sunt necesare 13 voturi iar prin plecarea neanunţată a celor trei consilieri liberali, în sală au rămas doar 12 aleşi: 11 consilieri PSD şi consilierul Gheorghe Aldea de la PNL.

Discuţiile sunt în continuare aprinse iar cei peste 20 de angajaţi care îşi desfăşoară activitatea la Maternitatea din Fălticeni au anunţat că nu vor pleca acasă până când cei care au plecat din şedinţă nu se întorc să-şi exprime votul, fie el favorabil sau nefavorabil.

ȘTIRI