Se vede Liga 3 de la Fălticeni. Șomuz Fălticeni și-a asigurat scor de promovare în fața campioanei VasluiuluiSport

Se vede Liga 3 de la Fălticeni. Șomuz Fălticeni și-a asigurat scor de promovare în fața campioanei Vasluiului

       Accesări: 709

Echipa de fotbal a clubului sportiv ACS Șomuz Fălticeni a făcut un pas mare spre Liga a 3-a!

Sâmbătă, 23 iunie 2018, în prima manșă a barajului pentru promovare, disputat între campioanele județelor Suceava și Vaslui, fălticenenii au învins cu 5-0 echipa Flacăra Muntenii de Sus.

Meciul s-a jucat pe Stadionul “Tineretului” din Fălticeni, în fața a peste 2000 de spectatori. Echipa din Vaslui a fost însoțită la Fălticeni de un grup de aproximativ 50 de suporteri.

ACS Șomuz Fălticeni s-a pregătit din toate punctele de vedere pentru acest joc, pornind de la întreținerea suprafeței de joc, siguranța spectatorilor, asigurarea programelor de meci, sonorizare și implicarea suporterilor în susținerea echipei favorite.

Fălticeniul a condus jocul din primul până în ultimul minut, iar scorul spune totul despre dăruirea echipei pentru îndeplinirea obiectivului propus pentru acest sezon, promovarea în al treilea eșalon valoric al fotbalului românesc.

Ultima prezență a unei echipe din Fălticeni în Liga a 3-a s-a înregistrat în sezonul 2007-2008, prin Juventus Fălticeni.

Echipa pregătită de antrenorul Radu Anania și secundul Iulian Darabă, alături de antrenorul pentru portari Costel Apupăzoaei, cu susținerea președintelui Cătălin Ungureanu, a delegatului Eduard Lichtenstein, și-a asigurat un avantaj de 5 goluri care ar trebui să fie suficient în perspectiva returului de peste o săptămână. Cel mai greu moment al jocului s-a consumat spre finalul primei reprize, la scorul de 2-o, când căpitanul echipei, portarul Cătălin Pascal, a scos fenomenal o minge în situație de unu la unu cu un jucător al echipei vizitatoare.

Între suporteri s-au aflat sponsorii echipei, primarul Cătălin Coman, deputatul Alexandru Rădulescu, primari din zona Fălticeni, reprezentanții echipelor de Liga a 4-a din zona Fălticeni, președintele AJF Suceava – Ciprian Anton, antrenorul și o parte a jucătorilor Bucovinei Rădăuți (Liga a 3-a).

După victoria zdrobitoare a Fălticeniului, primarul Cătălin Coman a declarat:

“Vreau să-i felicit pe jucători și pe antrenori pentru rezultatul de astăzi și, în același timp, pentru parcursul ascendent din timpul campionatului. În același timp vreau să-i asigur că Primăria Fălticeni va sprijini financiar participarea în Liga a 3-a. Vom găsi resursele necesare pentru finanțare începând cu noul sezon fotbalistic. După 10 ani de așteptare, merităm să fim într-un eșalon fotbalistic superior, unde vom întâlni echipe cunoscute iubitorilor acestui sport.”

Chiar dacă echipa a câștigat cu 5-0, antrenorul Radu Anania ne-a declarat că așteaptă să treacă euforia acestui succes, pentru a pregăti strategia pentru returul de la sfârșitul săptămânii viitoare. A fost important că Șomuz a marcat multe goluri dar mai ales că nu a primit gol pe teren propriu. El le-a recomandat jucătorilor și celor din club să rămână cu picioarele pe pământ pentru că urmează un joc mult mai dificil pe un teren încă necunoscut, la Muntenii de Sus.

ACS Șomuz Fălticeni – CS Flacăra Muntenii de Sus 5-0 (2-0)

Au marcat:  Eduard Bandi (minutul 10), George Neagoe (minutul 26, din penalty), Eduard Julei (minutul 51), Nicușor Kuruc (minutul 69) și Lucian Luchian (minutul 76)

Arbitri: A – Baban Vlad, A1 – Melinte Ionuț, A2 – Diaconu Andrei (toți trei din Iași).

Observatori: Popa Vasile (Bistrița) și Scânteie Daniel (Bacău).

Șomuz: Pascal C.(cpt) – Kuruc N. (77 Țigănașu G.), Șandru N., Neagoe G., Obreja M. (57 Simion M.), Bandi E., Julei E., Nechitoaia I., Zamă I., Padovei V. (80 Lelcu Th.), Luțac R. ( 45+4 Luchian L.). Rezerve: Nour B., Șorodoc E. Antrenor: Radu Anania, Iulian Darabă (secund).

Flacăra: Creți A. – Boicu O., Palimaru S., Ignat M., Crăciun G., Tutu B., Neacșu Gh. (cpt.), Chiochiu I., Micu A., Bozianu, Cosovăț G. Au mai intrat: Georgescu D., Munteanu A., Brezianu D., Sava V. Antrenor: Simion Ionuț.

Publicată de Cronica de Fălticeni pe Duminică, 24 Iunie 2018

ȘTIRI