Se lucrează de zor la asfaltarea șoselei Suceava – FălticeniActualitate

Se lucrează de zor la asfaltarea șoselei Suceava – Fălticeni

       Accesări: 844

Infrastructura națională de drumuri se înnoiește pas cu pas. Unul dintre cele mai intens circulate drumuri din nordul Moldovei este modernizat cu banii CNAIR, fonduri destinate șoselei dintre municipiile Fălticeni și Suceava care acum primește un nou covor asfaltic, după ce mai bine de 15 ani nu s-a făcut mai nimic în privința aceasta.

De câteva zile echipele lucrează de zor, lucrările urmând să se încheie peste aproximativ două săptămâni.

Pentru început va fi turnat asfalt doar pe 28% din lungimea șoselei care măsoară 25 de kilometri. Doar 7,2 kilometri vor fi modernizați în primă fază.

Procedurile de lucrări au fost semnate recent, iar lucrările au demarat în ultima decadă a lunii august.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Anterior începerii lucrărilor, președintele Gheorghe Flutur anunța asfaltarea unui tronson de 10 km. Oficialii CNAINR au decis să aloce fonduri doar pentru 7,2 kilometri de asfalt.

Noul covor asfaltic se toarnă dinspre Suceava spre Fălticeni.

„Eu am pus accent pe asfaltarea drumului în totalitate. Din punctul meu de vedere este foarte important că lucrările vor începe în perioada următoare.”, ne-a declarat șeful administrației județene. „Aceasta este porțiunea prioritară pentru modernizare. Asta am și cerut, să se urgenteze începerea lucrărilor. Am semnalat de mai multe ori starea în care se află porțiunea drumului european de la Suceava la Fălticeni.”

Lucrările sunt executate de două firme din județul Botoșani, printre care și BIG Conf, firma care s-a ocupat de asfaltarea drumului DJ 209 A dintre Fălticeni și Horodniceni. Cele doi operatori vor executa câte 3,6 kilometri fiecare.

Banii alocați de CNAIR vor acoperi doar 28% din lungimea drumului Fălticeni – Suceava, lucrările de asfaltare urmând să fie executate până la ieșire din localitatea Cumpărătura spre Bunești.

Președintele Consiliului Județean Suceava susține solicitat de la început modernizarea întregului tronson de 25 de kilometri. Gheorghe Flutur a dat asigurări că drumul E85 nu va rămâne asfaltat doar pe jumătate.

Următoarea etapă, care prevede asfaltarea sectorului dintre Cumpărătura și Fălticeni, ar putea fi demarată și finalizată în toamna acestui an.

CNAIR nu are deocamdată disponibile fondurile necesare pentru asfaltarea mai multor sectoare de drum ale DN 2.

Lucrările vor fi etapizate de către instituția amintită în funcție de alocările financiare.

ȘTIRI