Se inventariază sursele de apă potabilă ale județului SuceavaActualitate

Se inventariază sursele de apă potabilă ale județului Suceava

       Accesări: 743

La nivelul județului Suceava este în curs de realizare o situație privind aprovizionarea populației cu apă potabilă, fie că este vorba de fântâni sau de existența unui sistem centralizat, precum și asigurarea evacuării apelor menajere.

Această inventariere a fost solicitată de Instituția Prefectului Suceava și ar trebui să se finalizeze până pe data de 21 august.

Toate administrațiile locale trebuie să ofere informații actualizate legate de existența sistemelor centralizate de apă potabilă, despre calitatea apei livrată populației, dar și despre autorizarea din punct de vedere igienico-sanitar.

Primăriile efectuează cu această ocazie o inventariere a fântânilor publice pe care le au în administrare și a calității apei din acestea.

Prefectura Suceava a solicitat informații și despre proiectele de investiţii în sectorul de alimentare cu apă şi canalizare aflate în implementare la nivelul comunităților sucevene.

Din Asociația Județeană pentru Apă și Canalizare Suceava fac parte 56 de localități în care există sisteme de centralizate de furnizare a apei și de evacuare a apelor menajere.

În zona Fălticeni sunt 13 unități administrative care gestionează sisteme de alimentare cu apă și canalizare: Fălticeni, Dolhasca, Liteni, Baia, Boroaia, Bunești, Cornu Luncii, Fântâna Mare, Forăști, Preutești, Rădășeni, Râșca și Vadu Moldovei.

ȘTIRI