Se întorc ninsorile. Instituția Prefectului cere instituirea serviciilor de permanență la primăriile din județul SuceavaActualitate

Se întorc ninsorile. Instituția Prefectului cere instituirea serviciilor de permanență la primăriile din județul Suceava

Administrația Națională de Meteorologie a emis o Informare Meteorologică valabilă din această seară, până în dimineața zilei de miercuri, 13 februarie 2019.

În intervalul menționat, în majoritatea regiunilor, temporar vor fi precipitații și local se vor acumula cantități cuprinse între 10 și 20 l/mp.

La munte, în Transilvania, în jumătatea de nord a Moldovei și în Maramureș vor fi mai ales ninsori și lapoviță și se va depune strat de zăpadă.

În Banat precipitațiile vor fi mixte, iar în Oltenia și Muntenia vor predomina ploile până marți seara (12 februarie) apoi vor fi mai ales ninsori.
Temporar vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze cuprinse în general între 45 și 55 km/h, dar mai ales la munte, în vestul și sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, unde pe parcursul zilei de marți (12 februarie) rafalele vor fi în jurul a 60…70 km/h.

În intervalul 11 februarie, ora 22 – 13 februarie, ora 02, se vor semnala ninsori importante cantitativ, strat consistent de zăpadă și viscol în zona montană.

Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari la altitudini de peste 1500 m, unde temporar rafalele vor depăși 80…90 km/h și va fi viscol.

Instituția Prefectului a solicitat tuturor primăriilor din județul Suceava să instituie serviciile de permanență, pentru gestionarea situațiilor deosebite care ar putea să apară ca urmare a fenomenelor meteorologice prognozate.

Facebook Comments

ȘTIRI