Se întorc ninsorile în următoarele două zile. Sub atenționarea de Cod Galben se află și județul SuceavaActualitate

Se întorc ninsorile în următoarele două zile. Sub atenționarea de Cod Galben se află și județul Suceava

       Accesări: 791

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare meteorologică Cod Galben pentru intervalul 27 decembrie -29 decembrie. Sunt anunțate ninsori viscolite în zonele de munte. Precipitații vor cădea și județul Suceava.

În intervalul menționat în toate zonele de munte va ninge, se va depune strat nou de zăpadă, local consistent şi vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși 60…70 km/h, iar pe creste 80…90 km/h, viscolind şi spulberând zăpada. 

Intensificări ale vântului şi precipitații în general slabe cantitativ, la început mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare, se vor semnala şi în restul teritoriului, dar mai ales în regiunile estice şi sud-estice.

Meteorologii anunță începând cu data de 29 decembrie vremea va deveni rece, geroasă în timpul nopţilor şi dimineţilor în nordul şi centrul teritoriului şi pe arii mai restrânse în rest, iar vântul va continua să prezinte intensificări îndeosebi în sud-est.

Instituția Prefectului  Județul Suceava a solicitat instituie serviciilor de permanență la toate primăriile din județ și informarea membrilor comitetelor locale pentru situații de urgență.

ȘTIRI