Se caută voluntari care să ajute inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din RomâniaNațional

Se caută voluntari care să ajute inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din România

       Accesări: 461

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă caută persoane dornice să sprijine voluntar acţiunile structurilor din teritoriu. Un apel în acest sens a fost lansat marţi, 10 mai 2016.

„Demersul instituţiei noastre are la bază beneficiile activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor.

După parcurgerea unor programe de pregătire, activităţile derulate alături de efectivele inspectoratului general vor consta în participarea la misiunile de intervenție, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv”, se arată într-un comunicat de presă.

Proiectu, intitulat „Salvator din pasiune”, se va derula în perioada 10 mai – 29 iulie 2016, interval de timp structurat în trei etape ce presupun recrutarea şi înscrierea candidaţilor, analizarea dosarelor și încheierea contractelor de voluntariat.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori sunt următoarele: vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani; să fie apţi din punct de vedere medical; să nu fi fost condamnaţi pentru săvârşirea de infracţiuni cu intenţie; să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

Dosarul candidatului trebuie să conţină: cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie după actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverinţa medicală şi acordul părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

Detalii suplimentare legate de activitatea de voluntariat pot fi obţinute accesând site-ul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava – www.pompierisv.ro sau cel al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă – www.igsu.ro.

ȘTIRI