Sculptorul Ion Irimescu va fi sărbătorit şi în FranţaCultură

Sculptorul Ion Irimescu va fi sărbătorit şi în Franţa

       Accesări: 105

Joi, 27 februarie 2014, se împlinesc 111 ani de la naşterea sculptorului Ion Irimescu. Momentul aniversar va fi marcat atât la Fălticeni, oraşul care a primit ca moştenire opera marelui artist plastic, dar şi în străinătate.

Pe data de 28 februarie, de la ora 19, Societatea Franceză a Prietenilor lui Ion Irimescu va organiza o seară dedicată artistului, la Casa Internaţională din Rennes.

“Seara va debuta cu o conferință Ion Irimescu, sculptor al unui secol ce va cuprinde şi imagini cu unele din operele sale. În a doua parte a programului, tenorul internațional Florin Ormenişan, deja cunoscut publicului fălticenean, va susține un recital în onoarea sculptorului Ion Irimescu. El va fi acompaniat de pianistul francez Nicolas Meyer”, ne-a informat dr. Camelia Botez, preşedinta Societăţii Franceze a Prietenilor lui Ion Irimescu.

Societatea Franceză a Prietenilor lui Ion Irimescu s-a înfiinţat în urmă cu un an, pe data de 27 februarie 2013, şi a fost prezentă la Fălticeni prin organizarea şi susţinerea unor evenimente culturale organizate pe plan local. Societatea a sprijinit financiar publicarea volumelor de corespondenţă ale scriitorului Eugen Dimitriu „Corespondenţă fălticeneană”, lucrare lansată la Fălticeni în toamna anului 2013, cu ocazia aniversării scriitorului la împlinirea vârstei de 90 de ani.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI