Scriitorul Ioan Ţicalo împlineşte 70 de aniCultură

Scriitorul Ioan Ţicalo împlineşte 70 de ani

       Accesări: 1028

Consiliul Judeţean Suceava, Societatea Scriitorilor Bucovineni şi Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”  îl sărbătoresc joi, 16 aprilie 2015, pe scriitorul Ioan Ţicalo, la împlinirea vârstei de 70 de ani.

Momentul aniversar va fi marcat prin lansarea romanului „Altă lume…”, cea mai recentă lucrare a sărbătoritului.

AFIS_LANSARE_DE_CARTE_2015_04_16Evenimentul, moderat de Carmen Veronica Steiciuc, va avea loc la Suceava, de la ora 12.00, în Sala de Artă „Elena Greculesi” a Bibliotecii Bucovinei “I. G. Sbiera”. Cartea va fi prezentată de Nicolae Cârlan, Liviu Clement, Ion Filipciuc şi Alexandru Ovidiu Vintilă. Scriitorului îi va fi alături Grupul vocal bărbătesc „Flori de măr”, din Rîşca.

Ioan Ţicalo s-a născut pe data de 16 aprilie 1945 în comuna Mihăileni (Sinăuţii de Jos), judeţul Botoşani. De peste 45 de ani viaţa, activitatea sa profesională şi literară, este legată de comuna Rîşca. Între 1967 – 2009 a fost professor de limba şi literature română la Şcoala nr. 1 Rîşca.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Numele profesorului Ioan Ţicalo este cunoscut prin articolele şi studiile apărute în publicaţii literare de prestigiu, dar şi prin volumele de proză scurtă, legende şi basme, critică literară, şi romanele publicate. Scriitorul este facinat în opera sa de universal satului românesc dar se dovedeşte şi un preţuitor al eperei poetului Mihai Eminescu.

 

ȘTIRI