Scriitorul Grigore Ilisei și-a lansat la Fălticeni cartea „Chipuri pe pânza vremii”Cultură

Scriitorul Grigore Ilisei și-a lansat la Fălticeni cartea „Chipuri pe pânza vremii”

Galeria de pictură a Muzeului de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni a găzduit vineri, 26 mai 2017, un nou eveniment cultural deosebit.

Scriitorul Grigore Ilisei a venit acasă, la Fălticeni, pentru lansarea celei mai recente cărți, „Chipuri pe pânza vremii”.

Volumul a fost prezentat publicului de Profesorul universitar doctor Mircea A. Diaconu și de preotul Constantin Hrehor. Invitat special a fost Părintele Arhimandrit Timotei Aioanei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Cu o zi mai devreme, cartea a fost lansată și la Iași, la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”.

„Este un florilegiu de portrete pe care l-am făcut unor oameni pe care i-am cunoscut. Sunt câțiva și din Fălticeni, unul dintre ei este Ion Irimescu, prezent aici prin creația sa, și de asemenea profesorul Vasile Gh. Popa.

Le mulțumesc reverențios vorbitorilor de astăzi, fiecare foarte inspirat. Este o carte de iubire, în primul rând, pentru semnenii noștri.

Am avut norocul unor prietenii cu oameni mai trecuți ca mine, în tinerețea mea, și mereu am binecuvântat, cu inima, în primul rând, și am miruit, cu mintea, acest noroc, această șansă pe care am avut-o, să mă aflu în preajma unor asemenea iradieri spirituale, a unor oameni de la care mereu ai ceva de tras ca învățăminte (…)”, a precizat scriitorul Grigore Ilisei referindu-se la această nouă nouă carte publicată la Editura Junimea.

Puteți urmări desfășurarea evenimentului în materialul video realizat de cotidianul Cronica de Fălticeni.

lansare_carte_grigore_ilisei_1 Cronica de Fălticeni lansare_carte_grigore_ilisei_3 lansare_carte_grigore_ilisei_4 lansare_carte_grigore_ilisei_5 lansare_carte_grigore_ilisei_6 lansare_carte_grigore_ilisei_7 lansare_carte_grigore_ilisei_8 lansare_carte_grigore_ilisei_9 lansare_carte_grigore_ilisei_10 lansare_carte_grigore_ilisei_11 lansare_carte_grigore_ilisei_12
<
>
Cronica de Fălticeni

 

ȘTIRI