Școlile din Fălticeni și-au deschis porțile pentru noul an școlarEducație

Școlile din Fălticeni și-au deschis porțile pentru noul an școlar

       Accesări: 923

Noul an școlar a început luni, 10 septembrie 2018, în toate unitățile de învățământ din Fălticeni (grădinițe, școli gimnaziale și licee).

Vremea a fost frumoasă, la fel și atmosfera în care elevii și-au reîntâlnit colegii de casă.

Cele mai mari emoții, cum era de așteptat, au fost în rândul „bobocilor”, fie că vorbim de prichindeii care au mers pentru prima dată la grădiniță, de copiii care au făcut pasul spre clasa pregătitoare, sau de elevii care au făcut trecerea de la școala gimnazială la liceu.

Respectându-se tradiția, școlile gimnaziale și liceele au organizat festivități de deschidere a anului școlar, la care au participat invitați din comunitate.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

A fost prilejul pentru prezentarea reușitelor din anul precedent și a noutăților care vizează procesul educațional în noul an școlar.

Nu au lipsit de la aceste festivități: primarul Cătălin Coman, viceprimarul Constantin Bulaicon, deputatul Alexandru Rădulescu, consilierii locali, reprezentanții Poliției Municipale.

„Dragi elevi, colegi profesori, stimați părinți, mă bucur că suntem împreună la deschiderea anului școlar 2018 – 2019. Un nou an școlar care vine cu multe provocări, în care Primăria și Consiliul Local Fălticeni vă vor fi aproape, cum au fost și până acum, pentru că urmează proiecte importante pentru toate școlile din Fălticeni.
Sunt convins că vom aduna rezultate bune în activitatea școlară, în multiplele activități extrașcolare pe care le derulați. 
Mulțumesc conducerilor școlilor, liceelor și grădinițelor, parlamentarilor noștri din Fălticeni, alături de care am realizat și vom continua demersurile în sprijinul actului educațional. 
Vă urez succes în noul an școlar! Mult succes copiilor, să aveți rezultate bune la învățătură, în activitățile extrașcolare! Multă răbdare colegilor mei profesori și succes în activitate! Doamne ajută, să avem un an bun cu toții!”, a fost mesajul transmis de primarul Cătălin Coman în cadrul întânirilor cu elevii, părinții și cadrele didactice. 

Structura anului scolar 2018-2019

Semestrul I, în intervalul 10 septembrie 2018 – 1 februarie 2019), respectiv semestrul al II-lea, 11 februarie 2019 – 14 iunie 2019.

Clasele din învățământul primar și grupele din învățământul preșcolar beneficiază de vacanță în săptămâna 27 octombrie – 4 noiembrie 2018. Pentru clasele terminale din învățământul liceal, anul școlar se încheie în data de 31 mai 2019, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 7 iunie 2019.

Programul național „Școala altfel” are o durată de 5 zile consecutive lucrătoare în timpul anului școlar și poate fi derulat în perioada 1 octombrie 2018 – 31 mai 2019, pe baza unei planificări ce ramâne la decizia școlilor.

Desfășurarea programului „Scoala altfel” nu coincide cu perioada alocată susținerii tezelor semestriale.
Tezele vor avea loc, de regulă, la finalul semestrelor, după parcurgerea programei școlare, cu cel puțin trei săptămâni înainte de finalul semestrului.

Etapele naționale ale olimpiadelor școlare vor fi organizate, în general, în perioada vacanței de primăvară, potrivit unui calendar specific.

Ministrul educației le recomandă profesorilor să facă lecțiile atractive

Creșterea calității educației este „în mâna” profesorilor, consideră Ministrul Educației. La începutul anului școlar, Valentin Popa le-a recomandat oamenilor de la catedră să facă lecțiile atractive, pentru ca elevii să vină cu drag la școală.

„Stimați profesori, este foarte important ca dumneavoastră să faceți la clasă lecții atractive, să țineți elevii în clase și să-i aduceți cu drag la școală.

Oricât am face noi din punctul de vedere organizatoric și al salariilor, până la urmă, elementul esențial al creșterii calității educației este în mâna dumneavoastră, la clasă (…)”, a declarat Valentin Popa la Miercurea Ciuc.

Reţeaua şcolară a judeţului Suceava în anul şcolar 2018-2019

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, reţeaua şcolară a judeţului Suceava cuprinde, în anul şcolar 2018-2019, 741 unităţi şcolare (170 în mediul urban şi 571 în mediul rural), dintre care 212 cu personalitate juridică şi 529 structuri arondate acestora.

Din cauza reducerii numărului de copii faţă de anul şcolar anterior, în reţeaua şcolară a judeţului nu se mai regăsesc 6 grădinițe și 7 școli primare.

Planul de şcolarizare pentru noul an şcolar cuprinde: în învăţământul preşcolar: 872 grupe cu 19.786 preşcolari; în învăţământul primar: 1709 de clase cu 35.032 elevi, dintre care 332 de clase pregătitoare cu 6912 elevi; în învăţământul gimnazial: 1297 de clase cu 27.300 elevi; în învăţământul liceal sunt 887 de clase cu 24.264 elevi.

 

ȘTIRI