Școlile din Fălticeni și-au deschis porțile pentru cursurile noului an școlarEducație

Școlile din Fălticeni și-au deschis porțile pentru cursurile noului an școlar

       Accesări: 1584

Cu entuziasm, emoție și multă încredere, copiii s-au întors de astăzi la cursuri.

Peste 7300 de elevi și preșcolari au participat la festivitățile care au marcat începerea cursurilor la Fălticeni.

Față de precedentul an școlar, numărul elevilor este în creștere cu aproape 300. Cei mai mulți elevi, 1772, sunt înscriși la Colegiul „Vasile Lovinescu”.

La festivități a fost prezent primarul Cătălin Coman, deputatul Alexandru Rădulescu, dar și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Suceava, polițiști și preoți din Protopopiatul Fălticeni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Toate unitățile de învățământ din Fălticeni au benefieiat în vacanța de vară de renovări, modernizări și proiecte de investiții.

Valoarea investițiilor anunțate de Primăria Fălticeni, din fondurile bugetului local, este de 1,7 milioane de lei. Pe lângă acești bani, municipalitatea a atras alte 9 milioane de lei din fonduri europene, pentru trei investiții aflate în derulare.

„Împreună cu colegii profesori,  cred că am reușit să facem tot ceea ce era necesar pentru ca noul an școlar să înceapă în condiții foarte bune la Fălticeni. Nu ne oprim însă la ceea ce s-a făcut în vacanța de vară. Continuăm investițiile, pentru că învățământul a fost și rămâne o prioritate a Primăriei Fălticeni. Le doresc tuturor elevilor, colegilor profesori și părinților, un an cu multe reușite, atât în activitățile școlare cât și în cele extrașcolare” , a declarat primarul Cătălin Coman.  

Structura anului școlar 2019-2020

Noul an şcolar se întinde pe durata a 35 de săptămâni. Cursurile sunt structurate în două semestre.

Primul semestru a început pe 9 septembrie 2019 și se va termina pe 20 decembrie 2019, iar semestrul al II-lea începe pe 13 ianuarie 2020 și se încheie pe 12 iunie 2020.

Excepție fac elevii claselor a XII-a, care vor termina cursurile pe data de 29 mai, dar și elevii claselor a VIII-a, care vor termina anul școlar pe data de 5 iunie 2020.

Vacanțele elevilor sunt programate astfel: vacanţa de iarnă între 21 decembrie 2019 – 12 ianuarie 2020, vacanţa de primăvară între 4 aprilie – 21 aprilie 2020 și vacanţa de vară între 13 iunie și rămâne să aflăm când vor începe cursurile anului școlar 2020 – 2021.

Clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar beneficiază de vacanţă în săptămâna 26 octombrie – 3 noiembrie 2019.

ȘTIRI