Școlile de șoferi nemulțumite de mutarea probei practice de traseu la Suceava și desființarea punctelor locale de examenActualitate

Școlile de șoferi nemulțumite de mutarea probei practice de traseu la Suceava și desființarea punctelor locale de examen

       Accesări: 112

Prefectura Suceava a organizat miercuri, 1 noiembrie 2017, o întâlnire cu reprezentanți ai școlilor de șoferi din Vatra Dornei, Fălticeni, Câmpulung și Rădăuți.

Întâlnirea a fost solicitată de școlile de șoferi, după ce, Prefectura Suceava a anunțat că intenționează să reglementeze susținerea probei practice pentru obținerea permisului de conducător auto doar la Suceava, iar punctele de examen de la Vatra Dornei, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc și Rădăuți să fie desființate.

După cum se știe, din anul 2008, proba teoretică a examenului pentru obținerea carnetului de conducere se susține doar la Suceava.

În lipsa prefectului Mirela Adomnicăi, aflată în concediu de odihnă, discuțiile cu școlile de șoferi s-au desfășurat în prezența subprefectului Silvia Boliacu, a directorului Cancelariei Prefectului, Bogdan Filip și a șefului Serviciului Înmatriculări Vehicule și Eliberare Permise Auto, Radu Obreja.

“Potrivit unui proiect de ordin al Prefectului Mirela Adomnicăi, examinarea la proba practică de traseu a candidaților care solicită obținerea permisului de conducere se va efectua numai în municipiul reședință de județ, începând cu data de 1 ianuarie 2018.

Totodată, conform ordinului, candidații care la această dată sunt deja programați în vederea susținerii probei practice pentru obținerea permisului  de conducere în localitățile menționate  vor fi anunțați, de către conducerile școlilor de conducători auto, cu privire la  locația unde se va desfășura aceasta,  la data  la care sunt programați.”, a transmis Prefectura Suceava.

Reprezentanții școlilor pentru conducători auto din cele 4 localități au înaintat Prefecturii câte un memoriu, în care atrag atenția asupra efectelor modificărilor anunțate.

Aceștia au afirmat în ședința de miercuri, că desfășurarea  probei practice doar în municipiul Suceava va afecta negativ, în  plan financiar și social, cursanții, instructorii, școalile și familiile.

“Șefii școlilor de șoferi din toate cele 4 localități ale județului spun că există mai multe impedimente în urma modificării centrului de examinare: cheltuieli mai mari pentru un consum mai mare  de carburanți, pentru deplasările la Suceava în vederea instruirii și prezentării la examen, absențe de la orele de curs ale cursanților care frecventează cursurile liceale, învoiri de la serviciu ale cursanților care lucrează în câmpul muncii. La acestea se adaugă aglomerarea zilnică a municipiului Suceava prin prezența unui număr de circa 300 de autovehicule ale școlilor de șoferi din județ., se arată într-un comunicat al Instituției Prefectului – Județul Suceava.

ȘTIRI