Școli și grădinițe modernizate în Comuna Preutești: Trei proiecte au deja finanțarea asigurată prin PNDLRural

Școli și grădinițe modernizate în Comuna Preutești: Trei proiecte au deja finanțarea asigurată prin PNDL

       Accesări: 1756

Edilii din mediul rural acordă tot mai multă atenție infrastructurii școlare. Cu ajutorul proiectelor depuse prin PNDL și AFIR, aceștia urmăresc să aducă unitățile de învățământ existente, unele dintre ele fără aviz ISU sau aviz sanitar, la standarde actuale. În comuna Preutești sunt vizate lucrări de execuție pentru reabilitarea și modernizarea unui număr de trei școli și o grădiniță.

Fondurile provin din finanțări guvernamentale sau europene.

Primarul Ion Vasiliu susține că planul de modernizare al comunei Preutești are ca obiectiv central capitolul educație, iar proiectele pregătite vor oferi condiții foarte bune în școli pentru elevii din ciclul preșcolar, primar dar și gimnazial.

„Ne dorim ca elevii din comuna noastră să aibă cele mai bune condiții posibile.”, ne-a declarat edilul comunei Preutești. „Prin aceste proiecte avem în vedere modernizarea patru unități școlare din trei sate. De asemenea, vom construi o nouă grădiniță în Comuna Preutești, unitate care va avea program prelungit.”

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Unitățile care vor fi intra pe lucrările de execuție de reabilitare și modernizare sunt Școala Gimnazială Leucușești cât și Grădința Leucușești, proiect în valoare de 558.370 lei, respectiv Școala Gimnazială Preutești, proiect ce va necesita investiții de 2.176.934 lei.

Un alt proiect vizează școala din satul Arghira unde este prevăzută modernizarea clădirii care va costa peste 2,17 milioane de lei.

Toate cele trei proiecte menționate se află în procedura de licitație, urmând ca în viitorul apropiat să fie desemnat câștigătorii lucrărilor de execuție.

Cea mai mare finanțare și cel mai amplu proiect este cel destinat unei noi unități educaționale.

În satul Arghira va fi construită prima grădiniță cu program prelungit. Primăria Preutești a depus anul acesta documentația la AFIR, proiect care se află la etapa de semnării contractului de finanțare.

Valoarea se ridică la 2,72 milioane de lei cu TVA.

Clădirea  grădiniței va avea spații generoase pentru preșcolari, dotări moderne și facilități pe măsură.

Cele patru proiecte ale Primăriei Preutești presupun investiții totale de 7,64 milioane de lei, provenite din fonduri guvernamentale și europene.

ȘTIRI