Școala ”Vasile Tomegea” din Boroaia va fi reabilitată și modernizată printr-un proiect de 1,3 milioane de leiRural

Școala ”Vasile Tomegea” din Boroaia va fi reabilitată și modernizată printr-un proiect de 1,3 milioane de lei

       Accesări: 554

Condiții mai bune pentru desfășurarea actului educațional. Primăria Boroaia continuă demersurile pentru modernizarea și sprijinirea unităților de învățământ. Dacă anul trecut s-au încheiat lucrările de renovare la grădinița din satul Bărăști, iar acum doi ani s-a reabilitat termic școala din satul Săcuța, anul acesta pe agenda investițiilor se află cea mai mai mare unitate de învățământ din comună, ce urmează să fie complet reabilitată cu bani guvernamentali.

Școala Gimnazială ”Vasile Tomegea” va intra în reparații capitale atât la exterior cât și la interior.

Investițiile sunt cifrate la 1,3 milioane de lei, documentația fiind depusă la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

”Am depus dosarul la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice”, a declarat primarul Vasile Berariu. ”Avem și sprijinul Consiliului Județean Suceava în ceea ce privește promovarea documentației întocmite. Așteptăm alocarea primei sume de bani pentru demararea lucrărilor.”

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Proiectul urmărește realizarea unor lucrări de anvelopare exterioară, pentru creșterea confortului termic. Sunt prevăzute schimbarea instalațiilor termice, electrice, sanitare, dar și execuția unor finisaje interioare. La capitolul achiziții sunt trecute  două noi centrale termice pe lemne.

Banii necesari în acest proiect vor fi acordați în două tranșe. Prima urmează să fie alocată în cursul acestui an, iar cea de a doua în cursul anului 2016.

Primăria Boroaia estimează că în luna mai va sosi aprobarea dosarului, urmând ca lucrarea să fie scoasă la licitație în timpul cel mai scurt.

Aceasta este prima reparație capitală la imobilul școlii, dat în folosință în anul 1981. La Școala Gimnazială ”Vasile Tomegea”  sunt înscriși 400 de elevi la cursurile pentru clasele I – VIII.

ȘTIRI