Accesări: 2695

Vacanța neprogramată, de două săptămâni, nu va mai fi prelungită. Elevii se pot întoarce fizic la ore, începând de luni, 8 noiembrie. Pentru a putea reveni la cursuri este și o condiție. Una nouă.

Pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică, se va ține seama de gradul de vaccinare al personalului școlii.

Acest lucru este valabil pentru grădinițe, școli și colegii.

Anunțul a fost făcut a anunțat joi seară președintele Klaus Iohannis.

„La sfârșitul acestei săptămâni vacanța nu va fi prelungită și, începând de luni, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la școală. Acest lucru este valabil pentru grădinițe, pentru școli, deci pentru sistemul preuniversitar.”, spus șeful statului. „Însă va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică, și anume gradul de vaccinare în rândul personalului școlii. Experții, specialiștii, din cele două ministere, din INSP, vor discuta și mâine (vineri -n.r.). Se va emite ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății care detaliază foarte clar aceste chestiuni.”

Specialiștii din cele două ministere, se vor întâlni vineri, 5 noiembrie, pentru a emite ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății, care va puncta aceste chestiuni.

Toți copiii de grădiniță și elevii din învățământul de stat au intrat într-o vacanță forțată începând din 25 octombrie.

Ministerul Educației va anunța vineri noile condiții în care elevii se vor întoarce la școală de luni, 8 noiembrie.

ȘTIRI