Școala de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni și Garda Națională din Ucraina derulează exerciţii comune de antrenamentLocal

Școala de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni și Garda Națională din Ucraina derulează exerciţii comune de antrenament

Urmare a demersurilor de la nivelul Jandarmeriei Române, în perioada 27-31 martie 2017, un grup de 10 cadre ale Gărzii Naţionale din Ucraina participă la sediul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni la activitatea “Antrenarea ofiţerilor din Garda Naţională a Ucrainei în domeniul asigurării şi restabilirii ordinii publice”, ne-a informat lt. col. Cristian Ipate, purtătorul de cuvânt al SMSJ Fălticeni.

Cele 10 cadre fac parte din Centrul de Pregătire al G.N.U. Zolochiv, iar activitatea constă într-un exerciţiu comun de antrenament, împreună cu instructori și elevi ai şcolii şi un detașament al Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.

Activităţile se vor desfăşura în baza de antrenament de la sediul şcolii şi pe stadionul “Tineretului” din municipiul Fălticeni şi se va folosi muniţie de marcare a focului, care va produce zgomot şi fum.

În ultimii doi ani, pe timpul vizitelor şi antrenamentelor comune desfăşurate cu reprezentanţi ai Gărzii Naţionale din Ucraina, instituţia noastră s-a dovedit a fi un veritabil partener caracterizat de profesionalism şi credibilitate”, a precizat lt. col. Cristian Ipate.

Vizita delegaţiei ucrainiene se înscrie în cadrul proiectului “Sprijin pentru dezvoltarea Gărzii Naţionale din Ucraina”, cu finanţare din bugetul M.A.E.

Facebook Comments

ȘTIRI