Școala „Ion Muceleanu” din Fântâna Mare este aproape finalizată. Unitatea va fi redeschisă toamna aceastaEducație

Școala „Ion Muceleanu” din Fântâna Mare este aproape finalizată. Unitatea va fi redeschisă toamna aceasta

       Accesări: 750

Investițiile în educație sunt prioritare. Programele de dezvoltare locală au schimbat fața multor școli de la țară, construite în urmă cu 40-50 de ani. Unități de învățământ din comunele Preutești, Boroaia, Rădășeni, Cornu Luncii, Vadu Moldovei, Horodniceni oferă acum condiții ca la oraș, în urma proiectelor implementate pentru reabilitarea clădirilor.

La aceste exemple se adaugă și Școala Gimnazială „Ion Muceleanu” din Fântâna Mare, unitate care va fi inaugurată în toamna acestui an.

Lucrările de reabilitare și modernizare sunt finalizate în proporție de 99%. Aceasta au început în aprilie 2017 și trebuiau încheiate în aprilie 2019.

Investițiile alocate au adus schimbări sub toate aspectele.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Din vechea școală s-au păstrat doar pereții și fundația. Clădirea a fost extinsă și reabilitată în totalitate. Acum dispune de un acoperiș nou, este eficientă energetic și are un aspect exterior și interior complet diferit.

„Avem o școală frumoasă și modernă. Corpul principal a fost modernizat integral, iar cel mai mult mă bucură faptul că lucrarea este una calitativă.”, ne-a declarat primarul Mucilenița. „De cealaltă parte, regretul și nemulțumirea mea este faptul că proiectul s-a decalat, lucrările sunt finalizate mult peste termenul propus. Ce-a fost greu a trecut! Profesorii și elevii vor reveni într-o școală complet nouă, una care le va oferi condiții deosebite.”

Primarul Vasile Mucilenița

Proiectul de modernizare și reabilitare se ridică la 2 milioane de lei.

De la bugetul local al comunei au fost alocați 200.00 de lei pentru dotările școlii.

Unitatea are săli de clasă moderne dotate cu table magnetice iluminate. Totul este nou: mobilierul, parchetul, tâmplăria interioară și exterioară. Instalațiile sanitare, termice și electrice au fost schimbate în totalitate.

Grupurile sanitare dispun de dușuri.

Școala Gimnazială „Ion Muceleanu” are o nouă centrală termică și un spațiu pentru materiale didactice, ambele amenajate într-o clădire aflată în curtea școlii, dar și un cabinet de fizică, chimie și informatică, dotat cu tot ce trebuie.

La mansardă au fost amenajate biblioteca, secretariatul și sala de consiliere pentru părinți, încăperi „inundate” de lumină naturală.

Primarul Vasile Mucilenița a declarat că școala va fi redeschisă în toamna acestui an. Pe data 15 octombrie va avea loc recepția finală a lucrărilor.

Edilul comunei Fântâna Mare spune că are în plan amenajarea în curtea școlii a unui teren de sport cu gazon sintetic, dar și refacerea monumentului eroilor, amplasat în fața școlii.

ȘTIRI