Școala „Ion Irimescu” și Colegiul „Nicu Gane” sunt câștigătoare în concursul de proiecte „Școala Altfel”Educație

Școala „Ion Irimescu” și Colegiul „Nicu Gane” sunt câștigătoare în concursul de proiecte „Școala Altfel”

       Accesări: 2001

Un nou succes pentru școala fălticeneană. Două unități de învățământ din municipiu sunt incluse pe lista instituțiilor ale căror activități, au fost declarate câștigătoare de către Ministerul Educației Naționale. La nivel național a fost organizat un concurs pe această temă, iar Școala Gimnazială „Ion Irimescu” și Colegiul Național „Nicu Gane” au fost incluse în lista celor 10 instituții învingătoare în competiție.

Concursul Național a presupus realizarea de proiecte bazate pe activităţile organizate în cadrul programului „Şcoala Altfel.

Acestea au fost structurate pe zece domenii educaţionale: cultural, artistic, tehnic, ştiinţific, sportiv, educaţie pentru cetăţenie democratică şi promovarea valorilor umanitare, educaţie pentru sănătate şi stil de viaţă sănătos, educaţie ecologică şi de protecţie a mediului, abilităţi de viaţă, consiliere şi orientare.

Pe baza punctajului obținut (80% – nota evaluării și 20% – numărul de voturi acumulate), 10 din cele peste 200 de proiecte înscrise în concurs au fost declarate câștigătoare.

Școala Gimnazială „Ion Irimescu” a câștigat pe domeniul „Abilități de viață” cu proiectul „Televiziunea, un vis împlinit”, coordonat de profesoarele Iuliana și Paulina Ivanov, în timp ce Colegiul Național „Nicu Gane” a câștigat pe domeniul „Tehnic” cu proiectul „Roboinfo”, coordonat de profesorii Dimitrie Filip.

Pentru colegiul fălticenean aceasta este cea de a doua reușită în Concursul Național al proiectelor „Școala Altfel”, după ce în anul 2016 a fost declarat câștigător pe domeniul „Educație pentru sănătate și stil de viață sănătos” cu proiectul „Food Revolution”.

În rândul celor 10 proiecte câștigătoare se află și cel al Școlii Gimnaziale nr.4 din Vatra Dornei cu activitatea „Sport, mișcare și sănătate, un altfel de SMS”.

Ministerul Educației Naționale lansa în urmă cu opt ani programul „Școala altfel”, ca program obligatoriu, inclus în structura anului școlar.

Prin acest demers, inițiatorii au dorit să implice toși preșcolarii, elevii și cadrele didactice în activități care să se plieze pe interesele și preocupările lor diverse, să le pună în valoare talentul și capacitățile în diferite domenii și să le stimuleze participarea la acțiuni variate, în contexte non-formale.

Fiecare unitate de învățământ își elaborează propriul program de activități în care trebuie să fie implicați toți elevii și profesorii, pe baza propunerilor făcute de elevi, cadre didactice și părinți.

ȘTIRI