Școala Gimnazială ”Ioan Ciurea” este centru de evaluare psihosomatică pentru preșcolarii din zona FălticeniSpecial

Școala Gimnazială ”Ioan Ciurea” este centru de evaluare psihosomatică pentru preșcolarii din zona Fălticeni

       Accesări: 251

Prichindeii fac primii pași spre clasa pregătitoare. Începând de ieri, 29 februarie, preșcolarii care frecventează grupa mare se pot prezenta la evaluarea psihosomatică, etapă premergătoare accesului în ciclul de învățământ primar. Copiii care fac 6 ani după 31 august 2016, dar până la 31 decembrie 2016, pot să fie înscriși în clasa pregătitoare, însă numai dacă trec evaluarea psihosomatică.

Părinții copiilor care împlinesc 6 ani până pe 31 august 2016 sunt obligați să îi înscrie pe cei mici la clasa pregătitoare.

Locuitorii din Fălticeni și zona Fălticeni se vor adresa Centrului de Evaluare de la Școala Gimnazială ”Ioan Ciurea”.

Părinții pot face programare pentru realizarea evaluării copiilor la numărul de telefon 0230 540 556. Evaluările se fac de luni până vineri în intervalul orar 10.00-18.00.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Conform Calendarului înscrierii în învățământul primar în anul școlar 2016-2017, testarea preșcolarilor se va realiza în perioada 23 februarie – 17 martie 2016.

Șefa Centrului de Evaluare, pshilogul Mariana Onu, afirmă că la evaluare copiii vor fi însoțiți obligatoriu de părinți sau tutori legali care vor prezenta psihologului adeverință de la medicul de familie/pediatru prin care se atestă că preșcolarul este “clinic sănătos”/“apt pentru școală” sau certificat de încadrare într-o categorie de persoane cu handicap (acolo unde este cazul) și certificatul de naștere al copilului în original și copie.

Testarea preșcolarului se va realiza în prezența părintelui/tutorelui legal care îl însoțește.

Rezultatul evaluării psihosomatice nu poate fi contestat și va fi comunicat în scris în aceeași zi părintelui care a solicitat evaluarea.

Potrivit noii metodologii, din toamnă, Ministerul Educației nu mai acceptă excepții la înscrierea în învățământul primar. Mai precis, copiii nu vor mai putea sări clasa pregătitoare pentru a fi înscriși direct în clasa întâi.

Anul trecut au fost evaluați peste 300 de copii din zona Fălticeni. Peste 95% dintre aceștia au trecut testarea psihosomatică, fiind declarați apți pentru clasa pregătitoare.

ȘTIRI