Școala Gimnazială „Vasile Tomegea” primește calificativul „Excelent” pentru activități pe teme ecologiceEducație

Școala Gimnazială „Vasile Tomegea” primește calificativul „Excelent” pentru activități pe teme ecologice

       Accesări: 1244

Grija pentru natură face parte din preocupările constante ale unor profesori din comuna Boroaia. Aceștia au pregătit programe de educație ecologică, realizate cu mult suflet și drag pentru mediu, pe care le-au implementat la Școala Gimnazială „Vasile Tomegea” în decursul anului școlar care s-a încheiat. Activitățile cu elevii nu au trecut neobservate, unitatea de învățământ reușind să se remarce cu proiectele sale la reevaluarea realizată de CCDG (Centrul Carpato-Danabian de Geologie).

Reprezentației organizaţiei neguvernamentale, cunoscută la nivel național pentru programe educaţionale în scopul unui mediu sustenabil, au reevaluat pozitiv participarea unității în proiectul național Eco-Școala.

Profesorul doctor Cornelia Dincă, președintele CCDG, și Petru Dincă au acordat calificativul „Excelent” pentru activitățile desfășurate în anul școlar 2017-2018.

La activitatea de evaluare a participat și primarul Vasile Berariu, un susținător al programelor ecologice pentru elevi.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„Munca noastră a fost răsplătită cu calificativul „Excelent”! Acest lucru ne bucură și ne motivează să desfășurăm în continuare activități care să aibă un impact la fel de puternic asupra școlii și a comunității.”, ne-a declarat profesoara Lucia Moroșan, directorul Școlii Gimnaziale „Vasile Tomegea”. „ Ne mândrim cu faptul că suntem una din cele două unități școlare din mediul rural care au primit acest calificativ, din totalul de cinci din județul Suceava.”

Pentru coordonatorii programelor pentru mediu Eco-Codul a fost „Schimbarea începe cu tine!”, iar în cadrul unei competiții la nivelul județului acesta s-a clasat pe locul al II-lea.

Orele de informare au fost îmbinate cu activităţile practice, astfel încât elevii Școlii Gimnaziale „Vasile Tomegea” să dobândească cunoştinţele şi aptitudinile care îi pot transforma în adevăraţi protectori ai naturii.

Alături de elevi și profesorii coordonatori s-au implicat în realizarea activităților cadre didactice și părinți.

Inspector Școlar Tatiana Vîntur s-a numărut printre susținătorii programului, oferind îndrumare în organizarea activităților din cadrul proiectelor din programului Internațional ECO-Școala.

Calificativul „Excelent” completează zestrea școlii din comuna Boroaia care deține de mai mulți ani Steagul Verde.

ȘTIRI